Onze praktijk

Onze praktijk is geopend van Maandag t/m Donderdag van 8.30u tot 12.00u en van 13.00u tot 17.00u en vrijdag van 8.30u tot 17.00u.
In onze zeer moderne praktijk doen wij voornamelijk algemene behandelingen. Voor het grootste deel gebruiken we “witte” vullingen en kronen en bruggen zonder metalen randen. We werken prima samen met onze buurman, de orthodontist (beugels) dhr. Diels. In tegenstelling tot veel praktijken waar verrichtingen worden gedaan door assistentes wordt u in ons Tandartsencentrum altijd behandeld door Tandartsen en/of mondzorgkundigen. In dit kader durven wij te garanderen dat wij als zodanig tot de top gerekend kunnen worden.

Hiervoor hebben wij altijd ons instrumentarium en werkwijze up-to-date gehouden. Zo hebben wij voldoende boor hoekstukken en tandsteen verwijder apparaten om bij iedereen een volledig gesteriliseerd instrumentarium te gebruiken. Hiertoe hebben wij in de praktijk een Tuttnauer™ thermodesinfector en een Mocom™ classe B sterilisator, als ook een Assistina™ boor hoekstuk reinigingsmachine. Ten overvloede kunnen wij dus ook melden, dat alle instrumenten die wij in uw mond gebruiken volledig gedesinfecteerd zijn. Ook goed is om te weten, dat alle koeling (water) die wij in de unit gebruiken, medisch gedemineraliseerd water is wat volledig kiemvrij is en bovenal dat wij niet afhankelijk zijn van het waterleidingnet. Dit brengt ook met zich mee dat wij alle unit leidingen kunnen desinfecteren met waterstofperoxide en in het weekend kunnen vullen met Billpron™ ten einde verontreinigingen tegen te gaan. Onderhoud en testen worden gecertificeerd uitgevoerd.

Corona maatregelen: 

Bij binnenkomst ziet u direct rechts dispensers met oa handalcohol, deze dient u verplicht te gebruiken, lees de uitleg die erbij staat aandachtig, dan doet u de reiniging op de juiste manier.

In deze tijd van de Corona uitbraak, heeft tandarts De Vries ook op tijd voorzien in voldoende voorraad van beschermingsmiddelen. Zo hebben wij voldoende handschoenen en mondkapjes op voorraad (we werken zelfs met dubbele mondkap voorziening waarbij we ook Moldex™ FFP2 mondmaskers inzetten). Wij waren al in een vroeg stadium begonnen met de triage die nu algemeen wordt gebruikt, alsmede het laten rusten van een behandelkamer gedurende een half uur na elke behandeling. Ook plannen wij nu zo ruim zodat er nooit meerdere mensen in de wachtruimte aanwezig zijn. Te allen tijde kunnen wij dus de 1,5 meter afstand regel garanderen. Oppervlakken worden afgenomen met Cif™ Pro (zoals aanbevolen door de ACTA) en gedesinfecteerd met alcohol 80%. Deze reiniging wordt ook overigens doorgevoerd door de gehele praktijk (wachtruimte, balie, toiletten etc.).

Persoonlijk zou ik zelf nooit behandelingen die aan tandartsen zijn voorbehouden aan mijn eigen gebit laten uitvoeren door assisterend personeel in de mondzorg met een veel lagere opleiding, zeker gelet op het feit dat daarbij ook het volledige tandartsentarief wordt gedeclareerd.

In de toekomst willen we ook volledige implantaatbehandelingen in eigen praktijk doen ( nu verwijzen we voor het implantaat en maken de bovenstrucuur zelf)
Wij houden u op de hoogte!

Nogmaals verzoeken wij u ook hier om afspraken minimaal 48 uur van te voren af te zeggen, wij mogen u, ongeacht de redenen, de behandeltijd bij afwezigheid in rekening brengen. Als u later afbelt, graag zo spoedig mogelijk, vaak lukt het een andere afspraak te plannen en worden U geen kosten in rekening gebracht.
Gezien de huidige planning komt het niet vaak voor dat de afspraken lang uitlopen, als dit al gebeurt komt dit vaak door spoedgevallen tussendoor of mensen die te laat op de voorgaande afspraken zijn verschenen.
Wij verzoeken u dan ook met klem enige tijd (ong. 5-10 min.) van te voren aanwezig te zijn! Dat helpt ons om de agenda planning zo goed mogelijk te houden.
Als wij uw telefoonnummers (ook mobiel) hebben kunnen wij u altijd bellen om evt. afspraken te verzetten als dit nodig is.Hoogachtend, TC Vught/ Drs. H. de Vries.